Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Procesintegratie

Procesintegratie

Een goede voorbereiding is 90% van het suHeembouw Architectenet ontwerpen van een gebouw rondom uw bedrijfsproces niet anders. Op basis van uw wensen en het huidige bedrijfsproces maakt Heembouw Architecten, het architectenbureau van Heembouw, uw toekomstbestendige ontwerp. Wat betekent dit in de praktijk? Op plekken waar mensen werken: goede daglichttoetreding. Een constructie afgestemd op eventuele kraanbanen, en geen kolommen in het gebied waar een heftruck moet manoeuvreren. Het voordeel van nieuwe bedrijfshuisvesting is dat deze naadloos wordt aangepast op uw bedrijfsproces en niet andersom.

 

procesintegratie PostNL

Naadloos inpassen productieproces

Heembouw heeft een uitgebreid track record op het gebied van turnkey projecten. Onze jarenlange praktijkervaring en samenwerking met de collega's van Heembouw Architecten stelt ons in staat om, samen met onze leveranciers en u als opdrachtgever, te komen tot een optimale invulling van uw bedrijfshuisvesting. Waarbij uw productieproces naadloos wordt ingepast.  Zoals dit bijvoorbeeld voor PostNL is gerealiseerd. In de periode tussen 1 oktober 2010 en 22 augustus 2014 heeft Heembouw 7 sorteercentra voor PostNL gebouwd.  In Waddinxveen,  Elst, Amersfoort, Breda, Den Bosch, Son en Breugel  en  Ridderkerk. Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn. De markt voor e commerce groeit al jaren. Het aantal webwinkels blijft toenemen. PostNl verwerkt inmiddels zo’n 1 miljoen pakjes per dag. 

 

Voor de sorteercentra die Heembouw en Heembouw Architecten hebben gebouwd, had PostNl een aantal harde prestatie-eisen: Bouwen op A-locaties, met minimalisatie van het aantal transportbewegingen. Verder wilde PostNL een duurzaam ontwerp, dat schaalbaar is. Met inzicht in Total Cost of Ownership. De Heembouw gronddatabank leverde de geschikte A-locaties, waarop Heembouw Architecten 2 varianten uitwerkte: met u-dock en cross dock.  Verder zijn er verschillende duurzame maatregelen toegepast.

Voorheen werden de pakketten op honderden plekken in het land gesorteerd. Deze nieuwe logistieke infrastructuur van PostNL scheelt veel kilometers. Bovendien worden de sorteercentra rond de klok gebruikt en beter benut.