Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Ontwerpende bouwer

Onze totaalaanpak als ontwerpende bouwer voor LKQ Fource

Het doel van nieuwbouw is het creëren van een locatie om te groeien als bedrijf. Een plek waar werknemers met plezier en trots naar toe komen. Een plek waar mensen willen zijn. Voordat het zover is komen er talloze vragen om de hoek kijken. Wat is een optimale locatie? Hoe zit het financieel? En hoe komt mijn locatie eruit te zien? Als ontwerpende bouwer helpt Heembouw klanten zoals LKQ Fource in dit proces van A tot Z.

NL19-108-01 Heembouw DC Opera EXT02 LKQ v07 - Website.jpg

Heembouw als ontwerpende bouwer


Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Wij zien creatie als de optelsom van bedenken, maken en leveren. Daarom is Heembouw een ontwerpende bouwer met eigen architecten. Doordat ontwikkelaars, architecten, en bouwers nog nauwer samenwerken, zonder dat er verschillende bedrijfsbelangen spelen, komen we nog sneller tot plekken waar mensen willen zijn.

Hoe we dat voor LKQ Fource in Berkel en Rodenrijs deden laten we graag zien in deze videoserie: Onze totaalaanpak als ontwerpende bouwer voor LKQ Fource

Deel 1. Ontwerpende bouwer

Heembouw ontwikkelt, ontwerpt én bouwt met de gebruiker in het achterhoofd. Daarbij brengen we kennis samen, verbinden we en zijn wij betrokken van het eerste tot en met het laatste moment. Dit samenspel zorgt bij LKQ Fource voor een imposant distributiecentrum waar mensen willen zijn. We trappen deze serie af met een video waarin Rinus Verhey van Heembouw en Eric Jansen van LKQ Fource uitleggen wat de ontwerpende bouwer precies behelst.

Deel 2. Location Intelligence

De juiste kennis inzetten om LKQ Fource Logistics optimaal te ondersteunen. Dat begint in het voortraject, waar location intelligence binnen Heembouw een belangrijke positie inneemt. Gebaseerd op relevante data, een groot bestand van kaarten en kaartlagen die voortdurend geactualiseerd worden én de inzet van de gronddatabank, bood Heembouw een gefundeerd en met feiten onderbouwd advies.

Deel 3. Financiering

Gelijktijdig met het analyseren van de data, ondersteunt Heembouw in het investeringstraject. In een vroeg stadium zat Heembouw bij LKQ Fource aan tafel om wensen met betrekking tot huur of verkoop te bespreken. In het geval van LKQ Fource is het huur geworden, waarbij Heembouw de investeerders heeft aangetrokken. Loek Beekman, Manager Logistics Netherlands bij LKQ Fource, legt in de video uit welke keuzes hierin zijn gemaakt.

Deel 4. Planontwikkeling

Planontwikkeling is meer dan het uitwerken van een programma van eisen. Heembouw is de verbindende schakel tussen de klant en verschillende adviseurs en leveranciers, om de wens van de klant zo goed mogelijk te vertalen naar een gebouw. Zo hebben we voor dit project samengewerkt met onder andere TGW, de leverancier van de mechanische installatie bij LKQ Fource. Jan-Willem Klinkenberg van TGW en Marc Hilgersom van Heembouw vertellen waarom een goede afstemming essentieel is.

Deel 5. Ontwerp

Een plek creëren waar mensen willen werken. Nu en in de toekomst. Van een eerste schets tot het uiteindelijke ontwerp is Heembouw Architecten betrokken geweest. Door vroeg te schakelen met planontwikkeling lukt het om de visie van LKQ Fource waar te maken. Met een levendig atrium, flexibel schaalbare bedrijfshal en een bijzondere voetgangersbrug bijvoorbeeld. Architect Hung Tran en Loek Beekman, Manager Logistics Netherlands bij LKQ Fource, vertellen hoe dit proces verliep.

Deel 6. Realisatie

Juist omdat we in het gehele voortraject veelvuldig contact hebben gehad met de klant, gemeente, leveranciers en natuurlijk Heembouw Architecten komt tijdens de bouw echt alles samen. Doordat Heembouw LEAN bouwt realiseren we ook voor LKQ Fource een optimaal resultaat op een snelle en efficiënte manier. Daarnaast nemen we tijdens de gehele in realisatie de klant mee in het proces.