Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Ontworpen voor het snel en efficiënt verwerken van postpaketten

De markt voor e commerce groeit al jaren. Het aantal webwinkels blijft toenemen. PostNL verwerkt inmiddels zo’n 1 miljoen pakjes per dag. In de periode tussen oktober 2010 en augustus 2014 heeft Heembouw, naar het ontwerp van Habeon Architecten, 7 sorteercentra voor PostNL gebouwd. Conform de volgende prestatie-eisen die PostNL aan Heembouw heeft gesteld: bouwen op A-locaties met minimalisatie van het aantal transportbewegingen. Met een duurzaam ontwerp, dat schaalbaar is. En inzicht in Total Cost of Ownership.

De juiste A-locaties gevonden via gronddatabank

Met de Heembouw gronddatabank konden we voorzien in de juiste A-locaties. Voorheen werden de pakketten op honderden plekken in het land gesorteerd. Deze nieuwe logistieke infrastructuur scheelt veel kilometers. Bovendien worden de sorteercentra rond de klok gebruikt en beter benut.

Habeon Architecten heeft voor PostNL 2 gebouwvarianten uitgewerkt: met u-dock en cross dock. De panden zijn daardoor goed schaalbaar en in een latere fase eenvoudig om te bouwen naar een regulier DC.

Nieuwbouw Depot PostNL Pakketten

“Van-seals” zorgen voor wind- en waterdichten aansluiting op bestelauto’s

In het ontwerp zijn verschillende duurzame maatregelen toegepast. De panden zijn goed geïsoleerd en hebben een hoge RC-waarde. Het klimaat in de depots heeft veel aandacht gekregen. Wat daar zeker aan bij draagt zijn de seals aan de docks. Een belangrijke prestatie eis van PostNL was een wind- en waterdichte aansluiting voor de verschillende typen bestelauto’s die gebruikt worden. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de zogenaamde “Van-seal”. De pakketten blijven droog en de medewerkers ondervinden nauwelijks invloed van het klimaat buiten. 

Binnenkijken bij PostNL 

Meer weten?

Bekijk het project of neem contact met ons op!

Bekijk de projectpagina

Gebouwd voor PostNL

"Heembouw is een aannemer die de opdrachtgever zo goed mogelijk probeert te begeleiden en ontzorgen tijdens het gehele proces vanaf de haalbaarheidstudie tot en met de eindoplevering en exploitatiefase."

8.0
Klantcijfer