Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Het op één na meest duurzame gebouw ter wereld

In opdracht van en in samenwerking met de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOK VAST ontwikkelde, ontwierp en realiseerde Heembouw New Logic III. Een uiterst duurzaam distributiecentrum op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg, pal aan de A 58 en door zijn opvallende ontwerp een eye catcher in het landschap.

DC New Logic III omvat 60.400 m2, waarvan circa 40.000 m2 warehouse, 3.400 m2 kantoor en 17.000 m2 Value Added Logistics (VAL), uit te breiden met nog eens 15.000 m2 VAL. New Logic III, ook wel “The Tube” genoemd door zijn ellips vorm, is een van de eerste all-electric DC’s in Nederland. Bij de realisatie is gebruik gemaakt van duurzame materialen, waaronder duurzaam hout als biobased materiaal, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken en het toepassen van een warmtepomp. Verder is alles wat mechanisch is of storingsgevoelig in het DC voorzien van sensoren. Hiermee kan onder andere live worden gemonitored wat het energieverbruik van het pand is. Dit zorgt voor bewustwording bij de gebruiker van het pand, wat uiteindelijk zal bijdragen aan energiebesparende maatregelen.

Voor alle DC’s die DOK VAST ontwikkelt, is de ambitie tenminste BREEAM certificaat Excellent. New Logic III heeft voor zowel ontwerp als oplevering BREEAM Outstanding, met een score van respectievelijk 98.48% en 99.48%, wat dit DC het op één na meest duurzame gebouw ter wereld maakt.

DC New Logic III
13_IMG_0892_6D_a.jpg

Gebouwd met DOK VAST voor Rhenus Logistics

“Heembouw heeft het LEAN bouwen omarmd, een methodiek die erg past binnen de filosofie van onze organisatie. Samen bouwen en niet van bovenaf gedicteerd.” Edwin Clout- projectmanager DOK VAST

9.0
Klantcijfer