Deel via LinkedIn

Deel via E-mail

Gebouwd in recordtijd met de hoogste BREEAM-score

Voor opdrachtgever Dok Vast realiseerde Heembouw het meest duurzame DC van Nederland: New Logic I. Een distributiecentrum van 48.000 m2, dat we door onze Lean-werkwijze, de inzet van ons architectenbureau Habeon Architecten en de inbreng van de kennis van de BREEAM-experts die Heembouw zelf binnen de organisatie heeft, in 22 weken hebben gerealiseerd. Conform de wens van huurder DB Schenker. Met 91,17% de hoogste BREEAM-score ooit in Nederland gerealiseerd. Wat deze prestatie nog meer bijzonder maakt is de korte voorbereiding, van slechts 8 weken tussen opdrachtverstrekking en start bouw.

De klant van logistiek dienstverlener DB Schenker Logistics Nederland zorgde voor de grote tijdsdruk waaronder dit project is gerealiseerd. Deze multinational op het gebied van apparatuur voor telecommunicatie, maakt gebruik van drie van de vier hallen van het DC en had een urgente zoekvraag  naar een locatie op de as Rotterdam-Venlo. Er waren geen geschikte panden op de markt, Dok Vast had plannen voor een duurzame ontwikkeling op Vossenberg West II, die goed aansloot bij de behoefte van DB Schenker. Toen Heembouw het commitment aanging de bouw binnen de deadline voor haar klant te realiseren, nam DB Schenker het besluit zich hier te vestigen.

In 22 weken een DC van 48.000 m2 realiseren, met BREEAM outstanding kwalificatie. Een wereldrecord planning en duurzaamheid. Jos Klanderman, Dok Vast

Mooie gebouwen, die ook in de toekomst verhuurbaar zijn met lage verbruiks- en onderhoudskosten voor de huurder

De drijfveer voor de Oisterwijkse belegger en ontwikkelaar Dok Vast is een mooi gebouw neer te zetten, dat ook in de toekomst verhuurbaar is met lage verbruiks-/onderhoudskosten voor de huurder. Een gebouw waar je zelf zou willen werken. Gebouwen die ook voldoen aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid, waarbij BREEAM de standaard is. BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen in ons land. Outstanding is daarbinnen de hoogst mogelijke (5 ster) kwalificatie.

Hoogste BREEAM Outstanding score duurzaam DC Vossenberg West II Tilburg

Ook New Logic II gaat op voor BREEAM Outstanding

Na New Logic I hebben Heembouw en belegger Dok Vast hun samenwerking op Vossenberg West II voort gezet met de realisatie van een nieuw DC van circa 50.000 m2.  Dit DC, New Logic II, bestaat uit een hal van circa 43.600 m2, een mezzanine van 4.700 m2 en een kantoor van 1.400 m2. Ook voor dit DC, dat ontworpen is door Habeon Architecten, ambieert Dok Vast een BREEAM-NL Outstanding score voor ontwerp en realisatie. Het BREEAM 5 sterren certificaat voor het ontwerp van Habeon Architecten is inmiddels toegekend door de DGBC met een score van maar liefst 91,22%. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft New Logic II als huurder in gebruik genomen. 

Praktisch alle partijen die eerder samen hebben gewerkt aan de realisatie van het DC voor DB Schenker, zijn ook voor dit nieuwe DC aan de slag gegaan. Het werken met vaste teams, is een belangrijk kenmerk van de Lean-werkwijze. Het zorgt ervoor dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige kennis en ervaring. Projecten bereiken een hoog kwaliteitsniveau en de samenwerking verloopt soepel en goed. De ervaring heeft geleerd dat met deze aanpak ambitieuze doelstellingen,als het bereiken van een BREEAM-NL Outstanding score en een geplande bouwtijd van 6 maanden, daadwerkelijk worden gerealiseerd.

 

Timelaps video van de bouw

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van het snelle proces. 

Bekijk de projectpagina

Bekijk het project of neem contact op met Rinus Verhey

Bekijk de projectpagina

Gebouwd met Dok Vast voor DB Schenker

"Fijn bedrijf dat de klant volledig ontzorgt, vanaf keuze voor de locatie tot aan oplevering en beheer. Het ontzorgen, de compleetheid en de planning hebben wij als goed ervaren."

8.0
Klantcijfer