Werken bij Heembouw

Wij creëren en realiseren integrale huisvestingsoplossing. Dat is het bestaansrecht van Heembouw. Dit geven wij invulling door te luisteren en ook daadwerkelijk te horen wat de wensen van onze opdrachtgever zijn. Door op alle momenten voor, tijdens en na het bouwproces die aandacht te geven die de opdrachtgever verdient. Zodat er na de oplevering kan worden gezegd: er is aan alles gedacht.

Deze visie is ook terug te vinden in ons personeelsbeleid. Heembouw besteedt veel aandacht aan coaching en het bieden van een groeitraject aan alle medewerkers. Want ook onze medewerkers verdienen alle aandacht.

Coaching

Iedere medewerker heeft een persoonlijke coach. In coachingsgesprekken wordt van tijd tot tijd stilgestaan bij de individuele ontwikkelingen en de ontwikkelingen binnen het werk. Onderwerpen als inhoud van het werk, communicatie, samenwerking, ambitie en persoonlijke vaardigheden komen aan bod.

POP

Daarnaast wordt voor iedere medewerker een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) opgesteld. Het doel van een POP is om ontwikkelingswensen en –mogelijkheden van iedere medewerker in kaart te brengen. Dit wordt onder andere gerealiseerd door coaching, zelfstudie, samenwerking met anderen of het volgen van een in- of externe training.

Introductieprogramma

Wanneer een nieuwe medewerker start bij Heembouw, wordt er een uitgebreid introductieprogramma opgesteld waarin de nieuwe medewerker de mogelijkheid krijgt zowel de werkwijze van onze organisatie als de collega's goed te leren kennen.

Interesse?

Is je interesse gewekt? Ga dan naar ons vacature overzicht om te kijken of er een geschikte functie openstaat die aansluit bij jouw opleiding, ervaring en wensen. Natuurlijk kun je ook een open sollicitatie sturen naar: Heembouw Groep, t.a.v. Mariëlle van der Weijden, recruiter, Postbus 30, 2370 AA Roelofarendsveen. Of mail naar: personeelszaken@heembouw.nl. Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken.

end faq