Heembouw Studiehuis

heembouw studiehuisDe ontwikkeling van onze medewerkers verdient alle aandacht. Heembouw maakt al jaren een gezonde groei door, zowel op kwantitatief als kwalitatief vlak. Dit is terug te zien in de toename van omzet en resultaat en de groei van onze organisatie. Belangrijk voor de beheersing van onze groei is het behoud van onze cultuur, het vergroten van de kennis en de ontwikkeling van onze medewerkers.

Heembouw streeft ernaar een lerende organisatie te zijn. Daartoe is Heembouw Studiehuis in het leven geroepen waar medewerkers een groot aantal opleidingen wordt aangeboden, waarvan het merendeel in company. Om een beeld te krijgen wat dat inhoudt kan je kijken in de opleidingskalender 2011..

Een leertraject per functieladder maakt inzichtelijk welke persoonlijke ontwikkelmogelijkheden er binnen Heembouw zijn. Zo kan elke medewerker zien welke doorgroeimogelijkheden er zijn, en welke vaardigheden en competenties gevraagd worden om die groei te bereiken. Kom je bijvoorbeeld als calculator/werkvoorbereider onze organisatie binnen, dan maakt de functieladder inzichtelijk hoe je kan doorgroeien naar een andere functie. Je groei-ambities worden vastgelegd in een persoonlijk ontwikkel plan (POP) en de voortgang wordt tijdens de regelmatig terugkerende coachingsgesprekken besproken. Op deze manier is en blijft het helder hoe jouw ontwikkeling verloopt.