Heembouw realiseert nieuwe huisvesting Rhenus op Ekkersrijt Son

11 juli 2012

Onlangs tekenden Heembouw samen met belegger Dok Vast een overeenkomst voor de turnkey realisatie van de nieuwe huisvesting voor Rhenus Contract Logistics. De Rhenus Group behoort tot Europa's toonaangevende logistieke dienstverleners. De groep heeft wereldwijd meer dan 19.000 werknemers, verdeeld over 290 locaties. Het nieuwe bedrijfspand omvat circa 52.000 m2 en is ontworpen door Habeon Architecten. De bouw start na de bouwvakantie. Dok Vast en Rhenus sloten een langdurige huurovereenkomst. Bedrijfsmakelaars Bossers & Fitters uit Eindhoven en Raimond Weenink bedrijfsmakelaardij uit Tilburg begeleidden de transacties.


 

Rhenus vestigt zich op het oostelijk deel van het huidige Betonsonterrein op Ekkersrijt.

Heembouw herontwikkelt dit deel van het terrein in opdracht van grondeigenaar Van Nieuwpoort Groep. Een deel van de productie van Betonson, producent van prefab betonnen vloeren en elementen, is overgeheveld naar de locatie Kampen. Hierdoor neemt de ruimtebehoefte van Betonson af, waardoor een groot deel van de locatie beschikbaar komt voor andere activiteiten.

De productie van Betonson Elementen blijft gevestigd op Ekkersrijt Son. Het overige deel van het terrein wordt in fasen ontmanteld. De Heembouw vestigingen Roelofarendsveen en Breda trekken gezamenlijk op om dit gebied in delen te herontwikkelen. Eind maart is Heembouw vestiging Breda gestart met de realisatie van de 47ste vestiging voor Bouwmaat, waarvan de oplevering eind dit jaar plaatsvindt. Met de vestiging van Rhenus wordt nog eens een flink deel van het vrijgekomen terrein ingevuld.

Er worden nog gesprekken met verschillende andere partijen gevoerd die interesse hebben zich te vestigen op deze zichtlocatie, direct aan de snelweg A50.

 

 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht .