Afvalscheiding bij Heembouw naar de 60%

9 juli 2012

Bij bouwen komt veel afval vrij. Jaarlijks krijgt Nederland zo'n 20 miljoen ton bouw- en sloopafval te verwerken. Door dit afval waar mogelijk al op de bouwplaats te scheiden, wordt het hergebruik bevorderd. Hier vaart het milieu wel bij. Heembouw is sinds begin 2010 met leverancier GP Groot containerservice bezig met het scheiden van afval op haar bouwplaatsen. En met succes. Het bewustzijn over afvalscheiding is toegenomen en samen met leverancier GP Groot worden afvalbeheerplannen opgesteld.

Heembouw optimaliseert scheiding van haar afvalstromen door gebruik te maken van het afvalportaal van GP Groot. Door het afvalportaal is continue inzicht in de afvalscheidingspercentages. Deze informatie werkt stimulerend en verhoogt de motivatie en aandacht voor afvalscheiding.

Ook de bekendmaking van het best presterende projectteam qua afvalscheiding werkt stimulerend. In 2010 was dit het project Uitbreiding klooster Alverna met een scheidingspercentage van 31,9%. Het best presterende projectteam over 2011 doet het bijna twee keer zo goed: bij de nieuwbouw van D&C Engineering behaalde het team onder leiding van uitvoerder Peter van Amsterdam maar liefst een afvalscheidingspercentage van 60%.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht .