Kwaliteitsysteem

Kwaliteit en bedrijfsscodes
Gecontroleerd werken volgens gestandaardiseerde werkprocessen is de basis voor continu verbeteren en zorgt voor efficiency en kwaliteit.  In ons digitale kwaliteitssysteem zijn de processen uit ons ISO en VCA-systeem opgenomen, en uitgebreid met  andere in de organisatie gebruikte processchema's, sjablonen, checklists en software. Het systeem voldoet aan de normen van ISO en VCA**. Kennisgroepen uit de organisatie zorgen voor het onderhouden en verbeteren van dit dynamische systeem.

Alle Heembouw vestigingen zijn als volgt gecertificeerd:

  • ISO 9001: 2008 certificaat voor kwaliteitmanagementsysteem;
  • VCA** 2008/5.1. certificaat voor de kwaliteit van hoe Heembouw omgaat met veiligheid, gezondheid en milieu geborgd;
  • ISO 14001 certificaat voor milieumanagementsysteem; en
  • Heembouw Wonen BV heeft het FSC Chain of Custody certificaat. Dit certificaat toont aan dat de administratie rond gebruik van FSC-gecertificeerd duurzaam hout zo is ingericht dat er geen vermenging plaats kan vinden met niet- gecertificeerd hout.

Heembouw is lid van Bouwend Nederland. We onderschrijven de SBIB code van Bouwend Nederland en hebben een eigen bedrijfscode (geregistreerd onder nummer 04-01-0032) ontwikkeld. Verder is Heembouw een erkend leerbedrijf en daarmee officieel goedgekeurd leerlingen op te leiden.